top of page

Natalie Milo Group

ציבורי·118 חברים
Md. Juwel Mondol
Md. Juwel Mondol

LIVESTREAM.Anderlecht Antwerp Livestream op tv en kijken tv 06.08.2023


LIVE ANDERLECHT-ANTWERP (13u30). Leoni in de basis verwacht bij paars-wit, geen wijzigingen bij Great Old?

Een topper op speeldag twee in de Jupiler Pro League. Anderlecht, dat rampzalig startte aan het nieuwe seizoen, krijgt landskampioen Antwerp over de vloer. Volg alles over de kraker in onderstaande liveblog.


“Ik reken Anderlecht bij de kandidaten voor play-off 1. Het is en blijft de recordkampioen.” Mark van Bommel wacht met Antwerp een verplaatsing naar het Lotto Park. Terwijl de landskampioen vertrouwen te over heeft, zit paars-wit in een dipje.


Antwerp zit aan twee op twee dit seizoen. De Supercup hebben ze op zak, en tegen Cercle Brugge deden ze wat ze moesten doen op de openingsspeeldag. Dan kan je niet anders dan tevreden zijn als coach. “We hebben onze matchen gewonnen, dat is het belangrijkste. En we pakten drie prijzen op erg korte tijd. Tegen KV Mechelen moesten we de match eerder beslissen, en tegen Cercle Brugge hadden we het eigenlijk ook sneller moeten afmaken. We gaven vooral weinig weg en zijn verdiend gewonnen. Dan ben ik inderdaad tevreden ja, al kon onze uitvoering beter.”


Dan zit het bij Anderlecht wat schever. Ze gingen al de mist in bij hun competitiestart tegen stadsrivaal Union. “Dat was sowieso geen makkelijke start voor hen”, mildert Van Bommel. “Ik heb al gezegd dat van de traditionele topclubs in België - een stuk of zeven teams - iedereen van iedereen kan winnen. Dat zag je vorige week bij Union dus ook. Dan ontstaat er onrust, mede ook door hun vorige seizoen. Maar het is en blijft de recordkampioen. Dan kan je al eens een dipje hebben. Ik reken ze bij de kandidaten voor play-off 1. Of hun kern sterker is dan vorig jaar? Daar hou ik me niet mee bezig. Hun systeem is in grote lijnen hetzelfde gebleven. We gaan ons ook niet aanpassen aan onze tegenstanders, maar we houden er wel rekening mee.”


Jurgen Ekkelenkamp trainde opnieuw mee met de groep, maar blijft twijfelachtig voor dit weekend. Verder wist de coach van Antwerp ook nog niet zeker of nieuwkomer Chidera Ejuke al speelgerechtigd is voor de match van zondag. Daarvoor moet het papierwerk in orde zijn, en dat kon hij niet bevestigen op zijn persmoment. “Zijn conditie moet nog beter, maar hij is al fitter dan ik had verwacht. Hij heeft immers geen voorbereiding meegemaakt bij een club. We moeten het niet overhaasten na een paar trainingen.”


Riemer blijft positief: "Dit is normaal in de evolutie van een team"


De wanprestatie op Union lijkt allang verteerd bij Brian Riemer - nog steeds zijn positieve zelf. De Anderlecht-coach kijkt uit naar de komst van Antwerp. "Ik geloof in een goede prestatie én resultaat."


Zijn discours van vlak na de ontgoochelende opener tegen Union bleef ongewijzig. Brian Riemer staat nog steeds vol achter 'zijn' Anderlecht. "Ik gelóóf in deze groep. We zijn een jong team waarbij ook veel nieuwe spelers ingepast moeten worden. Dat vraagt tijd, maar het betekent ook dat we zullen groeien doorheen het seizoen. Er zullen nog moeilijke momenten volgen, het belangrijkste is dat we als team op dezelfde lijn blijven."


"Of ik té positief ben? Dat heb ik al een paar keer gelezen, maar ik begrijp dat niet goed. Ik geloof oprecht in mijn team en dat we goed zullen zijn. Maar het zal tijd vragen. Als er iets niet goed zit, benoemen we dat en analyseren we elk detail. We zijn hard voor elkaar, maar tegelijk geloven we ook in elkaar. Natuurlijk was onze eerste helft op Union niet goed, al moeten we zeggen dat dat normaal is in de evolutie van een team."


Of Riemer tegen landskampioen Antwerp wijzigingen zal doorvoeren, wilde hij niet gezegd. "Er werd gezegd dat ons middenveld niet goed genoeg is. Datzelfde middenveld klopte de week ervoor nog Ajax met 3-0. Ik zal hoe dan ook het team opstellen waarvan ik geloof dat het de grootste impact zal hebben. Of Leoni kan starten? Hij deed het alleszins heel goed bij zijn invalbeurten. Hij is één van de spelers die op de deur kloppen."


Ondanks het moeilijke begin van de competitie houdt Riemer voet bij stuk. "Onze doelstelling is de top zes halen en dat zal niet veranderen. Matchen tegen Union en Antwerp zullen niet de enige beslissende wedstrijden daarvoor zijn. Een goeie start is natuurlijk altijd leuk, maar het belangrijkste is dat je goed blijft presteren. En ik geloof ook dat we zondag een goeie prestatie zullen neerzetten én een resultaat zullen halen."Vanmiddag om 13.30 uur speelt Anderlecht zijn eerste thuiswedstrijd van het nieuwe voetbalseizoen. Na de non-prestatie vorige week op Union is paars-wit zijn supporters een antwoord tussen de lijnen verschuldigd. Eenvoudig zal het tegen de landskampioen echter niet worden.


Antwerp won op de eerste speeldag met 1-0 tegen Cercle Brugge. Van de kampioenenploeg vorig jaar zijn enkel verdediger Pancho en huurling Keita vertrokken. Linksachter Avila is geschorst, middenvelder Ekkelenkamp onzeker door een blessure.


Anderlecht kan straks niet rekenen op Ashimeru. Leoni is zijn logische vervanger. Het is uitkijken of coach Riemer nog meer wijzigingen doorvoert aan zijn basiself. Stroeykens brengen in de plaats van Arnstad is een optie, maar mogelijk vindt Riemer het elftal iets te offensief ingesteld om tegen de landskampioen te spelen. Nieuwkomers Lonwijk en Vazquez zitten in de selectie, maar zijn nog niet klaar om een hele wedstrijd te spelen.


מי אנחנו

Welcome to the group! You can connect with other members, ge...

חברים

bottom of page